przez NikaAnuk w 20 Lip 2010, 15:35
@ Amelia - ja akurat Blair Witch uważam za film bardzo dobry, który zapoczątkował pewien nurt w kinie. nie był to "horror" w znaczeniu Ringu, ale bardzo dobry obraz przedstawiający psychozę wśród grupki ludzi. ogladałam mi się z przyjemnością i byłam nim zachwycona.
@ Tohru - Galerianki należą ostatnio do moich ulubionych filmów i oglądam je co jakiś czas. po pierwszse dla perełek w dialogach, po drugie dla kreacji Mileny, która pozostaje moją ulubioną bohaterką w polskim kinie. natomiast bardzo chętnie dowiedziałabym się dlaczego aż tak nie lubisz tego filmu.
z obrazów głupich natomiast, a raczej idiotycznie zrobionych proponuję po pierwsze Teeth, produkcję amerykańską z 2007 roku opowiadającą o dziewczynie posiadającej zębatą pochwę. mit stary jak świat i całkiem niezły, ale niestety do bólu przesłodzony i wychowawczy. ale wiecie, z drugiej strony obraz psa zjadającego penis swojego właściciela... bezcenne.
drugim głupim filmem będzie na pewno Paranormal Activity, który miał być nastepcą Blair witch project, reklamował go świetnie zrobiony zwiastun, ale przez połowę filmu zgrzytałam zębami na głównego bohatera, który był tak ograniczony, że aż bolało.